Results 1 to 10 of 10

Thread: DJI Blue Tooth Led for WKM

  1. #1
    London Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    London UK
    Posts
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    DJI Blue Tooth Led for WKM

    Have purchased a Bluetooth LED from a recent visit to Singapore and initial tests are very promising.. Last Night (Sunday) set everything up and downloaded the App to my phone. You need to use your existing DJI account details for the initial log on and after the app will display the word scanning until it has connected, it is all very straightforward.

    The best thing about this though is the ability to tweak the gains and settings etc while the model is flying which saves time and shows the effects of the tweaks immediately. I can see that this will become an invaluable tool for enthusiasts. One small point though is that the App showed an available update which I downloaded this which then gave me a firmware version mismatch between the Blue tooth LED and the WKM so an upgrade to the WKM is now necessary. Initial tuning of a new set up would benefit greatly from this as it saves so much time, my model flies like a dream thanks to Geoff at Quadcopters.co.uk but always looking to push the limits that little bit further I adjusted some settings and have refined the stability even further.

    In Singapore the unit cost in the region of 66 - 68 while in the UK it is advertised in the region of 79 and while it really is a time saver once again DJI have extremely high price points on there products. Just a pity that there support is non existent considering their prices..

  2. #2
    London Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    London UK
    Posts
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    I spoke to soon.....

    Quote Originally Posted by Visvid View Post
    Have purchased a Bluetooth LED from a recent visit to Singapore and initial tests are very promising.. Last Night (Sunday) set everything up and downloaded the App to my phone. You need to use your existing DJI account details for the initial log on and after the app will display the word scanning until it has connected, it is all very straightforward.

    The best thing about this though is the ability to tweak the gains and settings etc while the model is flying which saves time and shows the effects of the tweaks immediately. I can see that this will become an invaluable tool for enthusiasts. One small point though is that the App showed an available update which I downloaded this which then gave me a firmware version mismatch between the Blue tooth LED and the WKM so an upgrade to the WKM is now necessary. Initial tuning of a new set up would benefit greatly from this as it saves so much time, my model flies like a dream thanks to Geoff at Quadcopters.co.uk but always looking to push the limits that little bit further I adjusted some settings and have refined the stability even further.

    In Singapore the unit cost in the region of 66 - 68 while in the UK it is advertised in the region of 79 and while it really is a time saver once again DJI have extremely high price points on there products. Just a pity that there support is non existent considering their prices..
    After upgrading the firmware as required by the app software message and following every letter of the instructions, now at least half a dozen times, the upgrade is stopping the unit from working, despite uninstalling the app and reinstalling I am still getting the firmware version mismatch message in 'chinglish' have spent all morning researching this issue to find that many others are having the same issues, all I am getting is a flashing red led and no connection on Blue tooth, everything is updated but no joy.. any ideas anyone... please... I have sent a problem report to DJI but in reality don't expect a reply.. I think that my days of DJI are coming to an end .. am fed up of spending so much money and just getting more an more issues :-(
    Last edited by Visvid; 07-22-2013 at 09:14 AM.

  3. #3
    Heli's & Tele's bloke MombasaFlash's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    France
    Posts
    1,286
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Don't like to say "... told you so", but ... Told you so!

    I raised this exact concern HERE when the WKM Assistant was first announced in March. How would DJI handle the compatibility between different firmware versions and the WKM Assistant iOS app?

    We now see that with the very first update that apparently they haven't. Because now loads of people who are accustomed to maintaining up-to-date iPhone apps will fall into this trap and suddenly their Bluetooth LED connection will become useless, unless they upgrade to the new, untested, untrusted 5.24 firmware.

    DJI Fkcued up again. They must host the only one in two billion apps that is guaranteed to screw up its users. They are now going to have to retrace and offer versions of WKM Assistant somehow.

    Ho-Hum.
    Whoever has the most toys when he dies wins.


  4. #4
    Defies Physics!
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    112
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I guess a2m is really the best suited brand name for DJI autopilot systems after all!

  5. #5
    Heli's & Tele's bloke MombasaFlash's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    France
    Posts
    1,286
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Visvid View Post
    Have purchased a Bluetooth LED from a recent visit...
    Help is at hand.
    I have uploaded a zipped folder containing WM Assistant 1.3 & 1.4.

    v1.4 is for the new FW5.24 and v1.3 is for the previous FW5.22

    I don't know how Windoze handles it but to downgrade the iOS app on a Mac:

    1. Delete the v1.4 app from the iPhone or iPad
    2. Delete the same from iTunes
    3. Drag the older app onto the iTunes Apps window
    4. Select the tick box to make it active
    5. sync your iPhone/iPad

    The zip file is HERE
    Whoever has the most toys when he dies wins.


  6. #6
    London Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    London UK
    Posts
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi MombassaFlash... Thank you so much for your help and also the time you have taken to help with this mess... guess what it now works !!! pity DJI were not as quick in releasing something that worked, seriously though thanks again for your help really appreciated :-)

  7. #7
    London Newbie
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    London UK
    Posts
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Reply from DJI USA

    Quote Originally Posted by Visvid View Post
    Hi MombassaFlash... Thank you so much for your help and also the time you have taken to help with this mess... guess what it now works !!! pity DJI were not as quick in releasing something that worked, seriously though thanks again for your help really appreciated :-)
    Thought I would post the following response I received from DJI regarding the lack of support... interesting that they recognise the shortfalls

    'DJI Innovations
    Paul,
    I understand your frustration--along with the frustration of many others. We are working on developing a strong support system for our customers, but it is something that takes time.
    Our current support is in our network of dealers. Currently the most efficient way to receive support is to speak to your dealer. Additionally, you can email europe.support@dji-innovations.com and get assistance that way, but know that they will contact your dealer to resolve the issue.
    I know that this is not ideal, which is why we are working on a better system. Thanks for being patient with us this far. As sometimes it may not seem like it, we do value and appreciate each one of our users and want to provide them with a better experience.




  8. #8
    Pilot Extraordinaire
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm getting to this late, but when I try to sync 1.3 in iTunes with my phone it tells me I'm not authorized , even though I've authorized my computer. I'm not sure what the problem is.

    thanks.

    m

    Quote Originally Posted by MombasaFlash View Post
    Help is at hand.
    I have uploaded a zipped folder containing WM Assistant 1.3 & 1.4.

    v1.4 is for the new FW5.24 and v1.3 is for the previous FW5.22

    I don't know how Windoze handles it but to downgrade the iOS app on a Mac:

    1. Delete the v1.4 app from the iPhone or iPad
    2. Delete the same from iTunes
    3. Drag the older app onto the iTunes Apps window
    4. Select the tick box to make it active
    5. sync your iPhone/iPad

    The zip file is HERE

  9. #9
    Full Blown Hucker
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,919
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Press the control key when you click on the app.
    DJI Forum Support

  10. #10
    Pilot Extraordinaire
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ed, my phone is on iOS 7.1 and my iTunes is 11.1 when i hold the control key down and click the downloaded app 1.3, it gives me the option to open. However, after i replace the app I still get the not authorized dialogue box. stumped

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •